به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی؛ محمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی سازمان با بیان اینکه در حال حاضر سه پرونده در کل کشور برای معرفی به یونسکو در حال تکمیل است و تنها دو پرونده شانس معرفی به یونسکو را خواهد داشت افزود: رقابت برای ارائه پرونده به یونسکو از طرف استانهای مختلف جدی است.
وی گفت: باتوجه به ویژگی های پرونده ارسباران امیدواریم جنگل های ارسباران یکی از این دو پرونده و نماینده ایران در یونسکو باشد.
معاون میراث فرهنگی سازمان وجودحداقل 10 گونه منحصر به فرد فلور گیاهی جهان در ارسباران را یاد آور شد و تصریح کرد این منطقه از منظر فرهنگی و طبیعی بسیار استثنایی است.
وی با بیان اینکه ظرف مدت یکسال از مطرح شدن پرونده جهانی کویر لوت در یونسکو تعداد گردشگران این منطقه سه برابر شده است، پیش بینی کرد: پس از مطرح شدن و ثبت جهانی جنگل های ارسباران این منطقه به مهمترین مقصد جهانی گردشگران تبدیل شود.
محمد حسن طالبیان اظهار امیدواری کرد: با مدیریت خوب و یکپارچه زمینه برای حفاظت جامع از تاریخ، فرهنگ و محیط زیست ارسباران برای بهره برداری از ظرفیت های منطقه فراهم شود.
وی با تاکید بر حفظ منابع طبیعی گفت: جنگل های ارسباران در صورت ثبت جهانی به عنوان بخش ارزشمندی از منابع طبیعی دنیا مطرح می شود و تمام دنیا نسبت به حفظ و توسعه آن متعهد می شوند.
وی مشارکت و تبادل تجربیات بین المللی برای حفظ جنگل ها و محیط زیست را از دیگر جوانب مثبت ثبت جهانی شدن منطقه ارسباران در فهرست آثار جهانی دانست.
وی خاطر نشان کرد: کلیه دستگاههای دولتی و مردمی برای تعالی منطقه متفق القول هستند تا شاهد تحولی جهانی برای منطقه ارسباران و آذربایجان شرقی باشیم.
وی توجه دو چندان برای حفظ، مرمت و بهره مندی از ظرفیت آثار تاریخی موجود در منطقه ارسباران را با توجه به پرونده ثبت جهانی یاد آور شد و افزود: برای مناطقی با این حجم از اهمیت اعتبار مستقلی از مجلس برای حفاظت و توسعه کیفی آثار تاریخی در نظر گرفته شده است.
فریدون بابایی فرماندار کلیبر نیز در این سفر با اشاره به نگرانی های که در بین مردم محلی برای جهانی شدن جنگل های ارسباران وجود دارد اطمینان داد: ثبت جهانی شدن نه تنها محدودیتی نخواهد داشت بلکه در بلند مدت توسعه گردشگری و رشد اقتصادی و حفاظت از منابع طبیعی منطقه ارسباران را بدنبال دارد
انتهای پیام/